Порт «Південний» судиться з трейдером «Софія Ойл»

Поділитися:

У Господарському суді Одеської області тривають судові спори між портом «Південний» та компанією «Софія Ойл».

Про це повідомляє «Перший Діловий».

Трейдер «Софія Ойл» вимагає від держпідприємства 234 тисячі гривень. З них  200 тисяч – борг, решта суми – штрафи та пеня. Свої вимоги трейдер обгрунтовує тим, що порт не виконав умови договору. А саме: не виплатив кошти за поставлене паливо від 8 грудня 2020 року.

Натомість держпідприємство має значно вагоміші позовні вимоги – у 2 мільйони 270 тисяч гривень. З яких основна сума – це штрафи і пеня – на 1 мільйон 810 тисяч. І лише 450 тисяч – основна сума штрафу. Позивач звинувачує компанію «Софія Ойл» у несвоєчасній поставці палива.

Розгляд справи у суді запланували на 13 травня. «Софія Ойл» створена в 2014 році, займається оптовою торгівлею паливом. Торік компанія підписала з портом «Південний» три договори на поставку палива загальною вартістю 11,5 мільйонів гривень. А на початку 2021 зясувалося, що «Софія Ойл» фігурує в кримінальному провадженні про зберігання та збут незаконно виготовленого палива. На її території силовики провели обшуки та підтвердили вчинення оборудок. В результаті – майно компанії арештували.

Нагадаємо, що травень 2021 року може запам’ятатися українцям подорожчанням бензину, дефіцитом автогазу на АЗС, зниженням курсу долара, а також закінченням терміну подачі декларацій.

Так, в травні вартість бензину на АЗС може збільшитися приблизно на 1 грн за літр. Крім того, очікується дефіцит дизпалива, адже постачання з Білорусі залишаються під питанням.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу