Поповненням Держрезерву, уряд буде стимулювати ціни і попит на провізію

Поділитися:

Державні закупівлі можуть стримувати зростання споживчих цін. Разом з тим вони можуть бути дієвим засобом підтримки агропромислового сектора.

Таку думку висловив член аграрного комітету Верховної Ради України Олег Тарасов. Він вказав, на закупівлю яких продуктів в Держрезерв перш за все варто звернути увагу, з огляду на світову кон’юнктуру.

Так, світові ціни на нашу соняшникову олію знижуються через сильну конкуренцію. Так само сталося з цінами на курятину та на молочну сировину.

Тому, чим вивозити згадані продукти собі в збиток, чи не краще скористатися низькою ціною і закупити їх у внутрішні резерви, – зазначив експерт, додавши, що така ж ситуація складається і з цукром, коли вже три роки поспіль його виробництво перевищує попит.

У 2019/2020 маркетинговому році виробництво цукру в Україні зменшилася на 19% проти попереднього сезону. Соотвественно аграрії скоротили на 20% посіви цукрових буряків, а частина цукрових заводів взагалі не працювала в сезон переробки.

Держава повинна профінансувати такі закупівлі. І це слід робити вже зараз, а не чекати цілком ймовірного настання продовольчої кризи – адже тоді ціни на сільськогосподарську продукцію зростуть і на державні закупівлі доведеться істотно переплачувати, впевнений експерт.

Нагадаємо, в Україні експерти переглянули свої прогнози щодо рівня експорту цукру з боку держави.

За даними експертів, в країні рівень експорту цукру за період наступних місяців впаде майже в 2,5 рази – в кількісному значенні до 120 тисячі тонн продукції.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу