Польща спрощує працевлаштування для українських лікарів

Поділитися:

Польща активно переманює українських лікарів для працевлаштування на своїй території. Для цього польський Сенат прийняв потрібну поправку до законодавства про COVID-19, де мова йде про великі зарплати та гарні надбавки медикам.

Відзначимо, що на цей час багато європейських країн відчувають дефіцит робочого персоналу у сфері медицини, оскільки вітчизняні системи охорони здоров’я не справляються з таким великим навантаженням.

Не виключенням стала і Польща, уряд якої зважився створити вкрай вигідні умови для роботи у сфері медицини, що звичайно ж може переманити частину медиків України працювати саме там.

Зокрема, в Польщі лікарям вирішили вдвічі підняти зарплати та організувати надбавку в розмірі 12-15 тисяч крон, що в перекладі на українську валюту – 100 тисяч гривень.

Також країна скасувала обов’язкове підтвердження дипломів українських і білоруських лікарів для того, щоб вони могли відразу працювати в Польщі.

Нагадаємо, що пік захворюваності коронавірусів в Україні ще не пройдений. Очікувати його слід в період з грудня по січень.

Відомо, що причиною зростання числа хворих стане погіршення погодних умов, оскільки при поганій погоді дози збудника вірусу, який потрапляє в організм людини, збільшуються.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ