Польща почне видавати більше дозволів українським перевізникам

Поділитися:

Польща вперше за сім років вирішила збільшити кількість дозволів на перевезення для України. Про це стало відомо після заяви Міністра інфраструктури Олександра Кубракова.

Він зазначив, що таке рішення країна-сусідка прийняла вперше за сім років і вже найближчим часом з боку Польщі буде представлено всі необхідні документи, що підтверджують намір держави.

Повідомляється, що у відповідь з 10 лютого 2022 року Укрзалізниця зніме заборону на транзитні перевезення між Польщею та Україною.

Загалом обидві сторони провели продуктивні та доцільні переговори. Країни домовилися синхронізувати дії щодо реалізації проекту, який передбачає високошвидкісне залізничне сполучення між столицями – Києвом та Варшавою.

Наразі також триває пошук інвестицій у реконструкцію ділянки Мальховіце-Ніжанковичі на міждержавних кордонах. Цей пункт, як відомо, є важливим транспортним коридором.

У ході переговорів Польща та Україна прийшли до спільного рішення побудувати нові автобани, тобто першу концесійну дорогу: Краківець – Львів – Броди – Рівне, а також масштабне оновлення дороги М-07 Київ – Ковель – Ягодин із підвищенням її до І категорії.

Раніше ми писали, що Україна та Польща готують спільний запуск швидкісного залізничного сполучення.

Також ми повідомляли, що Україна відкриє транзит для російських вантажів до Польщі.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ