Польща модернізує свою ГТС

Поділитися:

Під час брифінгу прем’єр-міністрів Польщі та України, Матеуша Моравецького та Дениса Шмигаля, глави Кабмінів обговорили оборонну та гуманітарну допомогу, а також мету з будівництва та модернізації трубопровідної інфраструктури ГТС Польщі, щоб збільшити постачання газу.

Моравецький у рамках брифінгу зазначив, що його держава вже докладає чималих зусиль для допомоги Україні, зокрема щодо транспортування газу: «Ми говорили із прем’єр-міністром України про збільшення потужностей передачі газу із заходу на схід. Для цього необхідно вкласти деякі інвестиції, які маємо намір реалізувати».

Коментуючи ситуацію з Північним потоком-2, польський політик наголосив, що у випадку, якщо Німеччина запустить газопровід, вона дозволить Росії шантажувати всю Європу.

Окремо він звернув увагу на факт того, що неможливо одночасно висловлювати солідарність з Україною і відразу сертифікувати Північний потік-2.

Крім цього, Моравецький окремо зустрівся і з Президентом України, також обговоривши з ним збільшення постачання газу за рахунок опрацювання можливих добудов необхідної інфраструктури: «Співрозмовники обговорили можливості збільшення обсягів постачання газу в Україну через територію Польщі через польський LNG-термінал», – повідомляє прес-служба Офісу Президента.

Глава української держави солідарний з прем’єр-міністром Польщі у питанні запуску російського газопроводу: «Сторони погодилися про необхідність подальшої протидії запуску цього газопроводу, який підриває енергетичну безпеку Європи та України», – наголосили у ВП.

Раніше ми писали, що Офіційний Київ готується до консервації ГТС, якщо транзит газу через українську територію суттєво знизиться.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу