Польща активно добудовує конкурента “Північного потоку-2”

Поділитися:

Газогін Baltic Pipe досягне повної потужності до кінця 2022 року. Про це заявив очільник Польської державної нафтогазової компанії Павел Маєвський. За графіком, Польща почне отримувати блакитне паливо за цим маршрутом 1 жовтня 2022 року. Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Йтиме газ із норвезького континентального шельфу, де Варшава має інвестиції. Нагадаємо, наприкінці травня Данська апеляційна комісія у справах довкілля та харчових продуктів скасувала екологічний дозвіл на проект Baltic Pipe.

Відтоді виконавець – данський оператор Енерджинет – тимчасово призупинив роботи. Та вже цими вихідними агентство заявило, що не має застережень щодо планів відновити будівництво.

Газогін постачатиме польським споживачам норвезький природний газ і таким чином зменшить залежність Польщі від російських енергоносіїв. Ямальський контракт на постачання російського газу завершується 31 грудня 2022 року.

Як повідомлялося раніше, міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас заявляє, що Сполучені Штати та Німеччина досі проводять переговори по німецько-російського проекту газопроводу «Північний потік-2».

За його словами, після європейського турне американського президента Джо Байдена – потрібно стерти «все» з епохи його попередника Дональда Трампа.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу