Половина багатств світу знаходяться у 26 осіб

Поділитися:

Финансовий стан 26 найбагатших людей на Землі прирівнюється до половини доходів всього людства.

За словами генерального секретаря ООН Антоніо Гутерріша, близько 70 відсотків людей на планеті живуть в умовах фінансової нерівності. Сьогодні добробут людей залежить від їх статі, етнічної приналежності, національності та інвалідності. Крім того, тип життя людини буде визначатися в момент його народження.

Гутерріш уточнив, що в світі економічна нестабільність, корупція, кризи і зростання злочинності безпосередньо залежить від рівня фінансового розшарування. Від вищевказаних чинників найбільше страждають корінні народи, мігранти та біженці.

Варто згадати про період 1980-2016, коли на 1 відсоток найбагатших людей світу припадало 27 відсотків загального сукупного зростання доходів.

Сьогодні ж, ситуація складається так, що трохи більше половини населення Землі мають вищу освіту, і це люди, які живуть в цивілізованих країнах. У державах з низьким рівнем розвитку показник становить всього 3 відсотки.

Нагадаємо, що мільйонери з США, Великобританії, Новій Зеландії та країн Європейського союзу підписали лист Millionaires for Humanity, в якому вимагають терміново збільшити податки для багатих людей. Це пояснюється тим, що мільйонери грають одну з головних ролей в зціленні світу.

Також ми повідомляли, що китайський мільярдер і один з найбагатших людей світу Джек Ма поступився першістю в списку найбагатших людей КНР.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу