Поліції підняли зарплату на період карантину

Поділитися:

У зв’язку з пандемією коронавірусу, українським патрульним додали грошову винагороду за службу в період карантину. За даними прес-служби патрульної поліції, надбавка склала 50% від зарплати. Загалом, тим, хто не користувався відпусткою або лікарняним під час карантину, заплатили близько 22 тисяч гривень.

Як повідомили в Національній поліції, кошти “за ризик” виділили не дарма – тестування на коронавірус показало, що 15% особового складу мають антитіла до вірусу. Це означає, що люди перехворіли безсимптомно, навіть не здогадуючись про це.

Відомо, що з Фонду боротьби з коронавірусом Міністерство внутрішніх справ отримало 2,7 млрд гривень. У МВС зазначають, що в заходах з протидії коронавірус було залучено 67,5 тисячі поліцейських.

Раніше повідомлялося, що в Міністерстві внутрішніх справ поскаржилися на брак співробітників. Найгірша ситуація спостерігається в Національній поліції. Там некомплект працівників підійшов до рівня 17%.

Основною причиною того, що українці не поспішають поповнити ряди поліцейських, є низька заробітна плата правоохоронців.

Нагадаємо, що в Міністерстві внутрішніх справ України підтвердили, що ведуть спостереження за соціальними мережами групи далекобійників. Йдеться про канал, в який раніше вступив сам президент країни Володимир Зеленський і пригрозив порушникам наслідками за їх дії, передає прес-служба МВС.

Зокрема, представник міністерства підтвердив, що канал цілком може функціонувати. Він також окреслив, що в МВС ретельно стежать за тим, хто і як порушує правила дорожнього руху, вихваляючись своїми досягненнями в групі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу