Податківці заарештували майно підрядника КМДА

Поділитися:

ДФС забезпечила накладення арешту на майно підрядника Департаменту земельних ресурсів КМДА, який завдав близько 34 млн збитків бюджету. Про це повідомляється на сторінці відомства в Facebook.

У публікації йдеться про те, що директор одного з товариств столиці, починаючи з 2013 року умисно не оформив належним чином правовстановлюючі документи з Департаментом земельних ресурсів КМДА, і не платив орендну плату за землю. Чиновник діяв протизаконно для отримання особистої вигоди.

Також встановлено, що посадові особи цього товариства при поданні декларації з плати за землю, за попередні роки, занижували площу і нормативно грошову оцінку земельних ділянок, що призвело до несплати до місцевого бюджету України в місті Києві близько 34 млн грн.

Тоді співробітники ДФС провели ряд обшуків за місцем проживання керівника підприємства, в офісах підприємства і в приміщенні Департаменту земельних ресурсів КМДА.

Проведена судово-економічна експертиза підтвердила розмір заподіяної шкоди територіальній громаді Києва в особі Київської міської ради на суму в 19,5 млн грн.

Керівнику згаданого товариства повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364-1 КК України. Нині він оголошений в розшук.

Постановою районного суду міста Києва, накладено арешт на нерухоме майно (приміщення в місті Києві), що на правах власності належить згаданому СГД, з метою забезпечення цивільного позову. На цей час триває досудове розслідування.

Нагадаємо, що правління Національного банку прийняло рішення зберегти облікову ставку на рівні 7,5% річних.

НБУ надалі готовий підвищувати ставку, якщо істотні посилення інфляційного тиску і погіршення очікувань становити загрозу для досягнення інфляційної мети 5% в 2022 році.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу