Податківці масово ліквідують ФОП

Поділитися:

У Державній податковій службі повідомляють, що їм доводиться масово ліквідовувати реєстрацію фізосіб-підприємців. Йдеться про десятки тисяч ліквідованих фірм без жодних перевірок.

У прес-службі відомства пояснюють, що ліквідовують лише ті підприємства, які довгий час не ведуть господарської діяльності і від них не надходять жодні платежі. Щоб переконатися в тому, що фірми не функціонують – не обов’язково приходити з перевірками до цих ФОПів, пояснюють податківці.

ДПС вирішила зняти з реєстрації такі фірми, щоб подивитися, скільки в Україні є реально функціонуючих ФОПів, які здатні поповнювати бюджет.

Так, з початку року 82,4 тисячі фізосіб зняли з обліку у контролюючих органах без проведення перевірок. Також є чимало ФОПів, які самі подали у Державну податкову службу заяви про зняття їх з податкового обліку.

Нагадаємо, що Міністерство економіки розробило проєкт закону, що передбачає фіксовані суми штрафів. Ініціатива покликана усунути фактор суб’єктивності під час визначення рівня штрафів за порушення бізнесом.

Також ми писали, що під час коронавірусної пандемії рекордно виріс «тіньовий» бізнес.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ