Підвищення тарифів на електрику можуть відкласти

Поділитися:

Український уряд може пролонгувати термін дії спеціальних зобов’язань із забезпечення доступної вартості електроенергії для населення (ПСО). Експерти стверджують, у разі, якщо влада вдасться до таких дій, то запровадження вільного ринку електроенергії буде відтерміноване на невизначений час.

Експерти зазначають, що в Україні енергосистема потребує термінової модернізації. Збільшення ж тарифів на електрику дозволило б державним генеруючим підприємствам «Енергоатом» та «Укргідроенерго» поповнити бюджети та використовувати ці кошти на модернізацію.

Зволікання з підвищенням тарифів лише погіршить ситуацію, запевняють вони. Якщо дія ПСО залишиться після 1 липня поточного року – вітчизняна енергосистема зношуватиметься надалі, що у майбутньому загрожуватиме високими тарифами для населення через збільшення собівартості виробництва електроенергії.

Раніше ми повідомляли, що у Міністерстві енергетики України розповіли подробиці про розробку нової моделі спеціальних зобов’язань щодо забезпечення електроенергією населення.

Також ми писали, що нещодавно в Кабміні продовжили режим ПСО на ринку газу – мова про те, що теплокомуненерго продовжить купувати газ за тією ціною, яку регулює уряд країни.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу