Підвищення мінімалки стане катастрофою для бізнесу

Поділитися:

У п’ятницю, 6 серпня, президент України Володимир Зеленський подав до українського парламенту законопроект про підвищення рівня мінімальної заробітної плати для українців до 5 тисяч гривень, проте такі позитивні реформи загрожують негативними наслідками для українського бізнесу. Про це повідомляє голова бюджетної комісії міської ради Дніпра для ЗМІ.

За словами чиновника, з людської точки зору підвищення мінімальної заробітної плати – це хороша реформа для звичайних українців.

Однак тут є й інша сторона медалі, так як новий рівень мінімалки не був передбачений в розрахунках державного бюджету України.

Логічно, що з підвищенням фонду оплати праці ці витрати потрібно буде за рахунок чогось покрити. Швидше за все гроші будуть компенсуватися за рахунок підвищення податку для бізнесу, що тягне за собою негативні наслідки у вигляді нових скорочень і підвищення рівня безробіття всередині країни.

Також тут варто врахувати і передвиборчу компанію уряду, який анонсує великі реформи з метою надихнути українців перед голосуванням.

“Важливо розуміти, коли, за чий рахунок і навіщо це робиться. Підвищення мінімальної зарплати напередодні виборів завжди виглядає як підкуп виборців”, – вважає фахівець.

Раніше в Кабінеті міністрів України узгодили підсумковий графік щодо підвищення мінімальної заробітної плати для українців.

Повідомляється, що збільшення виплат буде проходити відразу в три етапи. Перший планують заснувати від 1 вересня. Тоді українці стануть отримувати в якості мінімалки по 5000 гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу