Підраховано борг кожного українця за кредитами

Поділитися:

Експерти підрахували борг, який припадає на кожного українця, якщо розподілити загальну суму кредитів України. Так, торік на сплату боргу пішло по 12,3 тисяч гривень з кожного громадянина. А загалом на одну людину припадає 61 тисяча гривень державного боргу. Про це повідомив керівник Рахункової палати Валерій Пацкан, звітуючи у парламенті про виконання держбюджету минулого року.

Він зазначив, що ці гроші могли б витрачати бюджети всіх рівнів, зокрема, на поліпшення якості медобслуговування, на будівництво доріг та соціальну підтримку населення. Однак, натомість – Україна щорічно мусить розраховуватися за борги, взяті раніше, і, які беруться тепер.

Щорічно з податків громадян великі обсяги коштів спрямовують, щоб погасити борги перед низкою кредиторів, зокрема, Міжнародним валютним фондом.

Раніше повідомлялося, що в Міністерстві економіки видали прогноз, який показав, яким буде ВВП до кінця 2021 року і що буде з економікою у 2022-му. Про це повідомили в прес-службі міністерства з посиланням на слова міністра Ігоря Петрашко.

Також ми писали, що аналітики Morgan Stanley рекомендують купувати ВВП-варанти України. В першу чергу – через недавнього падіння вартості.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу