Підприємцям розповіли, як репутація впливає на отримання доступних кредитів

Поділитися:

Фонд розвитку підприємництва пояснив позичальникам, чому їм відмовляють у кредитах за державною програмою “Доступні кредити 5-7-9%”. Так, головною причиною відмов називають проблемну ділову репутацію позичальників.

“Найбільша проблема в отриманні кредиту – 65% відмов – це ділова репутація. В неї входять кредитна історія, фінансовий стан, відсутність розуміння, як вести бізнес” – кажуть експерти ФРП.

Крім цього, є ще ряд причин:

  • 9% причин відмов – це необґрунтованість бізнес-плану,
  • 10% – невідповідність мети кредитування,
  • 3% – невідповідність закону про державну підтримку,
  • 3% – збиткова діяльність підприємців,
  • 4% – перевищення обсягу виручки,
  • 1% – перевищення ліміту держдопомоги.

У департаменті малого бізнесу ПУМБ пояснюють, чому банки не можуть кредитувати підприємців з негативною діловою репутацією.

“Для банку це ризик – висока ймовірність того, що клієнт не буде погашати кредит. Банки в рамках цієї програми кредитують за рахунок депозитів населення, тому роздавати їх під високі ризики ми не можемо без розуміння, що цей кредит буде повернений” – пояснюють економісти.

Раніше повідомлялося, що Міністерство фінансів України опублікувало дані, згідно з якими, за минулий тиждень в рамках державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» банки видали позик на суму 653 млн. Гривень. Відомо, що за тиждень було укладено 246 кредитних договорів.

Нагадаємо, що Верховна Рада України затвердила закон №3718 «Про основи молодіжної політики», який дозволяє молодій категорії населення брати кредити з кращими умовами для здобуття вищої освіти. Відповідну ініціативу підтримало монобольшість нардепів в рамках першого читання засідання.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу