Перевезення вантажів в аеропорту «Бориспіль» зросли до максимуму за три роки

Поділитися:

За 11 місяців 2021 року вантажопотік міжнародного аеропорту «Бориспіль» склав понад 40,3 тис. тонн. Цей показник є рекордним за останні три роки. Про це йдеться у повідомленні аеропорту.

Так, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року зростання обсягів обробки вантажу збільшилося майже на 20%, або на 7 тис. тонн.

«Міжнародний аеропорт «Бориспіль» є найбільшим вантажним авіаційним хабом України. Ми абсолютно готові до зростання вантажопотоку і для цього у нас є всі підстави: потрібна інфраструктура, яка здатна прийняти повітряні вантажні судна підвищеної місткості та повноцінно обслужити їх на приліт і виліт, для цього в аеропорту є всі необхідні виробничі потужності»‎, – повідомив генеральний директор Міжнародного аеропорту «Бориспіль».

Крім того, цього року збільшилися обсяги обслуговування вантажів у порівнянні з показовим 2019 роком. Так, за 11 місяців цього року було перевезено вантажів на 8,1% більше – 40,3 тис. тонн проти 37,3 тис. тонн у 2019 році.

«Через аеропорт обслуговується 82% від загального обсягу вантажних авіаперевезень нашої країни. Отже одним із наших головних завдань на найближчу годину є розширення карго-інфраструктури. Зокрема, ми розпочали роботи над проектом будівництва карго-терміналу пропускною спроможністю 120 тис. тонн на рік та корисною площею 15-20 тис. квадратних метрів. Реалізація цього проекту є однією зі складових стратегії перетворення аеропорту на хаб європейського рівня», – зазначив він.

Нагадаємо, аеропорт «Бориспіль» повернув у своє управління всі паркування, які раніше обслуговували приватні компанії. Про це стало відомо зі слів генерального директора підприємства.

Також ми повідомляли, що аеропорт «Черкаси» отримав сертифікат експлуатації після 3 років перерви.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу