Пенсіонерам підвищать податки

Поділитися:

У 2021 році пенсіонерам доведеться заплатити на 2 тис. гривень більше податків — все через те, що сума податків буде збільшуватися не тільки для працюючих українців. При цьому в одному з профільних видань пояснили, звідки з’являються податки у, здавалося б, невідповідною для цього категорії — непрацюючих громадян країни.

Насправді йдеться про ті податки, які закладені в собівартість будь-якого товару. Іншими словами, у роздрібній ціні на продукти харчування, товари першої необхідності, господарські товари та інші категорії входять і податки. За основу розрахунків було взято пенсія в сумі 4 370 грн., сума за рік — 52,44 тис. грн. Згідно з підрахунками, за рік пенсіонер виплатить 9,571 тис. грн, причому левову частку суми складе ПДВ (8,74 тис. грн).

Раніше повідомлялося, що білорусам збільшать податки. Якщо в уряді так вирішать, ці податки зростуть з 18 до 30 відсотків, заявили в місцевому міністерстві фінансів. Такий різкий крок пояснюють необхідністю компенсувати витрати по боротьбі з наслідками коронавірусу.

Також ми писали й про те, скільки українців не платять податки роками. Про це розповіли в Державній податковій службі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу