Печерський суд заблокував розгляд скарги “Приватбанку” у справі Суркісів

Поділитися:

Печерський суд блокує розгляд скарги “ПриватБанку” за справою Суркісів. Про таке заявили у Верховному суді, адже не можуть розглядати справу через відсутність матеріалів апеляційного виробництва. Про це повідомляють журналісти “Першого Ділового” телеканалу.

Йдеться про провадження за позовом Привату – про обслуговування розміщених до націоналізації депозитів компаній братів Суркісів. Крім того, у верховному суді повідомили, що наукові висновки у цій справі направляли до науково-консультативної ради. А один з її членів – Йосип Богдан виявився батьком адвоката Ігоря Коломойського – Андрія Богдана.

Нагадаю, нині верховний суд відкрив касаційне провадження за скаргою Кабміну на рішення Печерського районного суду. Згідно з останнім, ПриватБанк зобов’язали обслуговувати депозити офшорних компаній сім’ї Суркісів. Загальна сума вимог – майже 350 млн доларів.

Міністр юстиції Денис Малюська заявив, що в процесі були залучені практично всі можливі судові маніпуляції. Однак уже наступного дня той же суддя Вовк відновив виконавче провадження за заявою компаній Суркісів про стягнення з “ПриватБанку” частини вищевказаної суми в розмірі 164,5 млн доларів.

Через скандал навколо цієї справи парламентарії зареєстрували законопроект. Він забороняє при виконанні судового рішення стягувати кошти або майно боржника, не враховуючи накладання арешту.

Нагадаємо, що 43 мільйони гривень ПриватБанк зобов’язаний сплатити товариству «Опт Нафта Плюс».

Така сума, за процедурою «bail-in», була примусово конвертована в акції ПриватБанку під час націоналізації.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу