Партнери «Газпрому» оскаржили штраф Польщі

Поділитися:

Партнери російського “Газпрому”, англо-голландська компанія Shell і Wintershall Dea, оскаржили штраф в $ 7,6 млрд польського антимонопольного регулятора UOKiK у справі газопроводу “Північний потік-2”.

Відомо, що Shell розглянула рішення польського регулятора і категорично з ним не згодна.

“Ми розглянули рішення UOKiK, ми з ним категорично не згодні і подали апеляцію 5 листопада в рамках всіх законних процедур”, – сказали в Shell.

“OMV оскаржила це рішення, тим самим заявивши, що у нього немає ніяких правових підстав”, – сказали в прес-службі компанії.

Нагадаємо, що 7 мільярдів 60 мільйонів доларів  отримає компанія «Газпром» за різні порушення під час проекту «Північний потік-2». Ще в 61 млн штрафів отримали інші 5 компаній-партнерів «Газпрому».

Раніше повідомлялося, що незважаючи на позицію США, російський газопровід «Північний потік-2» буде добудований. Про це заявив міністр Іноземна справ Німеччини Хайко Маас, проте точну дату закінчення будівництва політик не назвав.

«Я припускаю, що Північний потік – 2 буде добудований. Питання в тому, коли. Ми визначаємо нашу енергетичну політику і енергопостачання тут, в Європі », – заявив він.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу