Оподаткування доходів можуть зменшити

Поділитися:

Український уряд готовий зробити крок назустріч і представити нову систему зі сплати податків, однак у державі очікують реакції у відповідь з боку суспільства. Найближчим часом парламентарі мають зайнятися розглядом реформи оподаткування доходів.

Голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики заявив, що насамперед нова система передбачає зниження податку на доходи.

«Ми пропонуємо суттєво знизити оподаткування доходів. Податок з доходів фізичних осіб – наполовину. Наприклад, зараз 19,5% (18% плюс 1,5% військовий збір), а буде 10%», – наголосив чиновник.

При цьому розмір єдиного соціального внеску (ЕСВ) уряд міняти не має наміру.

Політик пояснив, що у планах уряду об’єднати всі три види податків в один: податок на доходи фізосіб, який зараз дорівнює 19,5% від доходів, єдиний соціальний внесок – зараз 22% та військовий збір – 1,5%. Таким чином, із нинішніх 41,5% планується зменшити податки до 25%.

У цей же час Мінфін на даному етапі виступає проти такого різкого переходу на нову систему оподаткування, оскільки скоротиться розмір надходжень до держбюджету.

«У нас із ними зараз дискусія досить глибока. Міністр фінансів Сергій Марченко має на це право і я його розумію. Напевно, якби я був на його місці, у мене теж була б така позиція», – заявив голова профільного комітету ВР.

На завершення він додав, що у разі погодження та подальшого зменшення ставки податків у відповідь від населення країни очікується більш відповідальний підхід, без ухилень від оподаткування.

Нещодавно ми писали, що українців змусять сплачувати добровільний податок на підробітки.

Також ми розповідали, скільки грошей до бюджету приніс військовий збір.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу