Оператор ГТС попереджає про можливий зрив опалювального сезону

Поділитися:

Україні може загрожувати зрив опалювального сезону у зв’язку з накопиченими боргами облгазів у 9,2 млрд гривень. З такою заявою виступив Оператор газотранспортної системи України.
Там розповіли, що найбільша частка заборгованої суми – в облгазів групи РГК українського олігарха Дмитра Фірташа (близько 6,7 млрд грнивень).

Лише за липень цього року борг обл- та міськгазів збільшився на майже 137 мільйонів гривень. Зокрема, Донецькоблгаз збільшив борг на 66 мільйонів грн, тоді як загальний становить 1,1 млрд гривень.Тернопільміськгаз завинив майже 13 мільйонів грн у липні, а сукупний борг становить 0,6 млрд гривень. Минулого місяця Кіровоградгаз заборгував 25 мільйонів грн, Херсонгаз – 15 мільйонів гривень, Мелітопольгаз – 6 мільйонів гривень.

Як наголошується у заяві, частина облгазів продовжує практику несанкціонованого відбору газу, а погашення заборгованості відбувається повільно.

Оператор ГТС закликає негайно вирішити ситуацію з наростанням боргів облгазами, адже вона вкрай негативно позначається на фінансовому стані компанії, що загрожує безперебійному транспортуванню блакитного палива споживачам в опалювальний сезон. До всього, у компанії заявляють, що взимку ситуація з боргами має тенденцію до погіршення.

Раніше ми повідомляли, що українські газопостачальні компанії представили для населення нові розцінки на газ. Тарифи опубліковані на офіційних сайтах компаній. Так, найдорожче газ населенню будуть продавати компанії «Київгазенерджи» – 19,80 гривні; «Черкасигаз Збут» – 16,76 гривні та «Уманьгаз Збут» – 16,78 гривні.

Також ми писали, що «Газпром» припинив продавати газ в ЄС на тлі рішення з боку суду Дюссельдорфа, який відмовився виводити «Північний потік-2» з-під норм третього енергетичного пакета ЄС.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу