ОПЕК налаштована оптимістично: ціна на нафту буде рости

Поділитися:

Найгірші часи в нафтовій сфері вже позаду. Сьогодні ОПЕК з оптимізмом дивиться на друге півріччя поточного року.

Про це в неділю, 17 травня, в інтерв’ю виданню Bloomberg заявив глава ОПЕК Мухаммед Баркіндо. Він запевнив, що Організація зберігає обережний оптимізм щодо того, що найгірше вже позаду.

Те, що відбувалося в квітні, було екстраординарним, але члени групи Альянсу прийняли виклик і сьогодні планують провести зустріч в червні, де розглянуть стан світової економіки і відновлення попиту на нафту. А також вивчить варіанти скорочення її видобутку, – пояснив глава ОПЕК.

Нагадаємо, через добровільного скорочення видобутку нафти в Саудівській Аравії, ОАЕ, Кувейті, США та інших країнах, загальний обсяг світових поставок в червні скоротиться на 17,2 мільйонів баррелів в добу.

Раніше повідомлялося, що Катар, який є найбільшим в світі експортером палива, може почати цінову війну. У зв’язку з падінням попиту на природний газ країна може знизити видобуток вуглеводнів.

Як повідомляє в неділю, 17 травня, агентство Bloomberg, таким образів слідом на падінням ринку нафти, ціни на скраплений газ також можуть впасти до негативних значень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу