Опалювальний сезон в Україні можуть відкласти

Поділитися:

Експерти повідомляють, що опалювальний сезон в Україні може розпочатися пізніше, аніж зазвичай. Причиною цього є відсутність коштів та проблеми із закупівлею газу через високі світові ціни. Мовляв, місцева влада може затягувати підписання договорів щодо постачання «блакитного палива» від НАК «Нафтогаз» та сам старт опалювального сезону.

Деякі міста можуть відкласти його на листопад, а в деяких все може бути настільки критично, як наприклад, у Світловодську кілька років тому, коли опалення увімкнули усередині грудня.

Нагадаємо, що ціна газу в ЄС встановила новий рекорд. На торговельній сесії 30 вересня ціна на газ досягла своїх історичних максимумів – вартість блакитного палива наблизились до позначки у 1190 доларів за тисячу кубометрів. Про це свідчать дані біржі ICE.

Раніше ми повідомляли, що Росія почала постачати «блакитне паливо» в обхід України не лише в Угорщину, а й в Хорватію. Як повідомили у російському газовому монополісті «Газпром», газ постачають газопроводом «Турецький потік».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу