Опалювальний сезон під загрозою зриву

Поділитися:

Опалювальний сезон не почався, а розмови про зриви вже йдуть. Зокрема, в компанії «Нафтогаз Україна» розповіли про те, що проблеми можуть бути пов’язані із заборгованістю за газ.

Близько місяця відділяє Україну від моменту підключення перших споживачів до опалювальної мережі. Це вже традиційно будуть об’єкти соціального та житлового фонду. Час підключення — початок жовтня. Місцевій владі надано право розв’язувати питання терміну підключення, це буде залежати від погоди та середньодобової температури.

Як правило, опалювальний сезон в країні починається, коли середньодобова температура опускається до +8 і тримається на цьому рівні протягом трьох діб. Вже у вересні місцева влада повинна відзвітувати про те, наскільки вони готові до початку опалювального сезону. В цілому станом на 1 вересня, за інформацією Мінрегіону, в Україні комплексно до майбутньої зими підготовлені близько 130 тисяч будинків, і це більше ніж 82% від заявленого плану.

Раніше повідомлялося про зростання тарифів на опалення. У порівнянні з минулим опалювальним сезоном (2019-2020), цієї зими зростання складе близько 16 відсотків.

Також ми писали про те, що опалювальний сезон навесні 2020 року країна завершила з рекордним запасом газу в сховищах.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу