Опади ускладнюють збирання врожаю аграріям

Поділитися:

В Україні опади ускладнили аграріям процес збирання врожаю ранніх і зернобобових культур, повідомляють експерти.

Зазначається, що на деяких територіях фіксують вилягання рослин, забур’яненість посівів і розвиток хвороб колосу. Все це негативно позначається на виконанні робіт і загалом знижуються показники якості зерна, наголошують фахівці.

У зв’язку з цим, аграрії поспішають зібрати урожай у стислі терміни, щоб довести зерно до необхідних посівних і хлібопекарських кондицій.

Експерти нагадують, що наприкінці другої декади липня у більшості регіонів країни пройшли зливи зі шквалами та подекуди з градом.

Нагадаємо, у Міністерстві агрополітики констатують зниження експорту пшениці, а також інших зернових й зернобобових культур. Так, за даними відомства, станом на 26 липня з початку нового сезону (з 1 липня поточного року) Україною було поставлено за кордон 1 тисячу 787 тонн зернових і зернобобових культур. Показник на 548 тисяч тонн менший за обсяг поставок під час цього періоду попереднього сезону.

Раніше ми писали, що, за даними ДСНС, станом на 22 липня унаслідок злив в країні було підтоплено 38 приватних житлових будинків і дворогосподарств. Також повідомляється, що 18 громадянам через це довелось покинути свої домівки. Негода знеструмила 99 населених пунктів у восьми областях. Найбільше – у Донецькій області (29 населених пунктів), в Одеській області – 23, Кіровоградській – 16, Черкаській – 14, на Київщині та Миколаївщині – по 5-ть, на Дніпропетровщині – 4, Луганщині – 3.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу