ООН фіксує зростання цін на продукти

Поділитися:

Представники Організації Об’єднаних Націй заявляють, що світові ціни на зернові, масла, молочні продукти, м’ясо і цукор стали рости найшвидшими темпами за останні 10 років.

Так, згідно з індексом ООН, в річному численні ціни на харчові продукти зросли на 39,7% в травні – це найбільше зростання в місячному численні з жовтня 2010 року.

Основною причиною цього став різкий стрибок цін на рослинні олії, зерно і цукор, що підняло індекс до найвищого рівня з вересня 2011 року.

«Подорожчання ряду продуктів стало результатом відновлення попиту в деяких країнах і низького рівня виробництва», – йдеться в звіті організації.

При цьому в організації не виключають, що деякі галузі продемонструють зростання в постковідний період.

«У 2021 році можливе рекордну світове виробництво зернових», – вважають в продовольчої і сільськогосподарської організації ООН.

Нагадаємо, що в травні вартість базових продуктів зросла на близько 40%. Показник є найвищим щомісячним темпом зростання цін, починаючи з жовтня 2010 року – тоді індекс виріс на 17%. Зараз спостерігається зростання цін відразу всіх п’яти компонентів індексу, в основному через подорожчання олії, зерна і цукру.

Раніше повідомлялося, що за підсумками останнього року в Україні ціни на харчові продукти зросли майже на 10%. Про це свідчать дані Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ