«Омікрон» загрожує відновленню світової економіки – МВФ

Поділитися:

Поширення нових штамів коронавірусу можуть підірвати відновлення світової економіки. Про це заявили в Міжнародному валютному фонді, передає «Перший Діловий».

У жовтні цього року МВФ знизив прогноз світового ВВП на один відсотковий пункт із шести. При цьому були відзначені небезпечні розбіжності між багатими та бідними країнами стосовно доступу до вакцин від коронавірусу. Фонд закликав розвинені держави допомогти з вакцинацією африканські країни, де на сьогодні щеплено менше ніж 40% населення.

До того ж економісти МВФ вважають, що Центробанкам необхідно пильнувати інфляційний тиск і зберігати незалежну політику для стримування інфляційних очікувань. Важливо, щоб найбільші світові Центробанки заздалегідь транслювали свою політику та пояснювали свої дії, для уникнення ринкових коливань.

Раніше ми повідомляли, що у коментарі для Reuters директор МВФ Кристаліна Георгієва розповіла, що новий недосліджений варіант коронавірусу загрожує зниженням темпів відновлення світової економіки.

Нагадаємо, що у Всесвітній організації охорони здоров’я закликали світ утриматися від паніки через появу недослідженого варіанту Covid-19 Omicron. Натомість радять владам країн підготуватися.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу