ОГХК зацікавилося вже 10 інвесторів

Поділитися:

Всі документи для початку процесу приватизації Об’єднаного гірничо-хімічного комбінату днями були передані Фондом держмайна до Кабінету міністрів України. Відомо, що вартість ОГХК оцінюють щонайменше в 3,7 млрд грн.

Так, в приватизації такого великого підприємства, як Об’єднаний гірничо-хімічний комбінат, зацікавлені більше ніж 10 великих інвесторів. Про те, як буде відбуватися майбутня приватизація підприємства розповів глава Фонду держмайна Дмитро Сенниченко.

Чиновник заявив, що серед претендентів на ОГХК компанії з Індії, США, Японії та Австралії.

«Залучення будь-який з цих компаній в якості інвестора ОГХК поглибить інтеграцію України в світову економіку і стане дійсно стратегічним кроком для держави. Адже вступ до альянсів сфери безпеки можливо лише тоді, коли Україна і цивілізований світ будуть нерозривно інтегровані економічно »- зазначив Сенниченко.

Глава ФДМУ також зазначив, що всі необхідні документи для продажу комбінату готові і чекають узгодження в Кабміні, після чого стартує перша за 16 років велика приватизація.

Нагадаємо, що прибули об’єднаної гірничо-хімічної компанії, яка повинна піти з молотка однією з перших в рамках «Великої приватизації», штучно завищені. Про це повідомив екс-керівник підприємства Олександр Гладушко.

Раніше повідомлялося, що Фонд державного майна України створив новий онлайн-ресурс, на якому кожен громадянин зможе стати учасником аукціону, більш того – приватизувати об’єкт нерухомості. Такі дії стали продовженням програми малої приватизації.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ