Офшорна компанія купила комбінат на Донбасі

Поділитися:

Кіпрська «ВескО Лімітед» отримала дозвіл на придбання акцій «Часівоярського вогнетривкого комбінату» на Донеччині. Тепер ця компанія спільно із “Метінвестом” – разом мають понад 50% голосів у вищому органі управління заводу. Про це повідомляють журналісти “Першого Ділового” телеканалу.

Точну кількість акцій в Антимонопольному комітеті загалом – не повідомляють. Угоду в комітеті розглядали понад року – і нічого підозрілого не побачили.

Дозволили купівлю, але за умовою, що “ВескО Лімітед” не впливатиме на конкурентне середовище у галузі. А також – що загальна частка покупця на ринку не перевищуватиме 35%.

Однак кіпрська «ВескО Лімітед» входить до складу “Систем Кепітал Менеджмент” – підконтрольне Рінату Ахметову. Як і холдинг “Метінвест”. Тобто – понад 50% акцій комбінату – а це контрольний пакет – зосереджений в одному бізнес-колі.

Нагадаємо, що Офіс ефективного регулювання (BRDO) поскаржився до Антимонопольного комітету України на вітчизняних операторів газорозподільних мереж.

На думку відомства, українські оператори не тільки порушують чинні закони, а й в цілому підривають конкуренцію на ринку газу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу