Один з топ-менеджерів «Укроборонпрому» надавав військові послуги без дозволу

Поділитися:

Надавав іноземцям військові послуги без отримання на це дозволу. Як повідомляють журналісти телеканалу «Перший Діловий», у порушенні українського законодавства СБУ звинувачує колишнього гендиректора одного з харківських підприємств «Укроборонпрому».

Служба безпеки України з’ясувала, що держпідприємство підписало зовнішньоекономічний контракт, за яким здійснювало техобслуговування військового літака міноборони іноземної країни. При цьому очільник підприємства самовільно вирішив надати такі послуги іноземцям без отримання дозволу Держслужби експортного контролю.

Наразі йому повідомлено про підозру у порушенні порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають експортному контролю.

Нагадаємо, новий очільник наглядової ради «Укроборонпрому» Тимофій Милованов вважає доцільною оптимізацію штату працівників державного концерну. Він вважає, що це дозволило б підвищити заробітні плати співробітникам та убезпечити концерн від корупційних ризиків.

Також ми писали, що НАБУ зайнялися розслідуванням зв’язку Київської школи економіки та державного концерну «Укроборонпром». Також в справі присутній і НАЗК — там вивчають конфлікт інтересів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу