Одеський припортовий завод має намір виробляти медичний кисень

Поділитися:

В дирекції Одеського припортового заводу розповіли про те, що підприємство має можливість виготовляти медичний кисень. Станом на зараз розроблено та подано на ліцензування вест пакет документів. На заводі очікують ліцензію до 11 листопада.

На підприємстві створені умови для виготовлення необхідного зараз медичного кисню. Також відомо, що Одеська ОДА подала до МОН пакет документів на придбання одинадцяти сучасних кисневих станцій. Тож на Одеському припортовому заводі мають надію на отримання субвенції, адже таке виробництво дозволить щодоби надавати медзакладам області понад 6 тонн медичного кисню.

Раніше повідомлялося, що сєвєродонецький «Азот» вироблятиме медичний кисень. Відомо, що підприємство вже подало до Державного експертного центру МОЗ необхідний пакет документації. Згідно з релізом, виробничі потужності цеху розділення повітря здатні виробляти 500 куб. м на годину кисню медичної якості. За словами фахівця, з відновленням на “Азоті” виробництва медичного кисню регіон буде повністю забезпечений необхідною кількістю балонів для лікування важкохворих COVID-19.

Також ми писали, що завод-виробник медичного кисню заборгував за електроенергію.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу