Обсяг «тіньової» економіки оцінили в 50%

Поділитися:

Всі торгові операції, які вважаються тіньовими, склали більш ніж половину в загальній кількості. За оцінками експертів, лише 40% угод проводяться офіційно через фіскальні апарати, тому належать до офіційного ВВП країни.

Тим часом існує дослідження, виконане однією з шанованих у фінансовому світі компаній — консалтинговою компанією Ernst & Young, в якому відсоток тіньової економіки в Україні відзначений на рівні 24%. На цей час це занадто оптимістичний прогноз, але навіть він вважається для країни дуже поганим.

Раніше повідомлялося, що в Україні активно розвивається ще й тіньовий ринок борошна. В Україні у 2020 році скоротилося виробництво борошна. При цьому 40 відсотків обороту українського борошна не входить в загальний обсяг переробки. У Союзі борошномелів України сказали, що асоціація давно домагається державного ліцензування.

Крім цього є і тіньовий ринок овочів. За оцінками фахівців частка комерційного ринку овочів в країні охоплює близько 60 млрд гривень, проте успіху галузі сильно заважають тіньові схеми. Про це свідчать дані Української плодоовочевої асоціації.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу