Об’єднану гірничо-хімічну компанію продадуть іноземцям

Поділитися:

Гриф секретності з об’єднаною гірничо-хімічної компанії знімуть для потенційних покупців-іноземців. Про це повідомили випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

Відомо, що інформація про запаси корисних копалин, дотепер була доступна лише для службового користування, але тепер вона буде доступна також для покупців з Японії, Австралії, Європи і США. Такі зміни проведуть в рамках приватизації підприємства.

Крім ОГХК, серед компаній, які держава планує продати – Перший київський машинобудівний завод «Більшовик», Президент-готель і Одеський припортовий завод. Всього в цьому році на приватизацію планують залучити 12 млрд гривень інвестицій.

При цьому раніше ОГХК повідомляла про спроби олігархів чинити тиск на райсуд Кривого Рогу напередодні засідання, теж пов’язано з приватизацією компанії. Компанія звинувачувала в тиску колишній менеджмент, який пов’язують з ексдепутатом Миколою Мартиненком. Зате нинішнє керівництво підприємства і саме наскрізь пов’язано з олігархом, а саме – з Дмитром Фірташем, який контролював підприємство в 2014 році. Тому схоже, що за державну компанію зараз ведуться запеклі бої між двома зацікавленими сторонами.

Нагадаємо, що кілька тижнів тому ОГХК заявляла про чергову спробу зриву приватизації – в результаті обшуків на території одного з підконтрольних комбінатів. А в серпні минулого року невідомі висипали з 10 вагонів компанії концентрат ільменіту, який відвантажувався за контрактом з американських холдингом Chemours. Ще раніше – вони скоїли підпал автомобіля менеджера ОГХК.

Раніше повідомлялося, що «ОГХК» (Державну об’єднану гірничо-хімічної компанію) звинувачують у постачанні ільменіту в окупований Крим. А сировину, за інформацією журналістів-розслідувачів, поставляють на завод «Кримський Титан», який відносять до групи підприємств олігарха Дмитра Фірташа. Але – через посередників.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу