Няні інвесторам не допоможуть – експерт

Поділитися:

Українські експерти сумніваються в доцільності введення так званих інвестиційних нянь: щоб залучити інвесторів потрібні не подібні реформи, а організація верховенства права в країні. Про це повідомив інвестиційний банкір Сергій Фурса для “Радіо Свобода”.

Відзначимо, що нещодавно українська влада з ініціативи президента країни Володимир Зеленського заснувала в державі інвестиційну підтримку у вигляді менеджера (няні), який буде допомагати окремим великим партнерам вигідно інвестувати кошти в Україну.

Це стосується всіх тих, хто готовий вкласти в Україну понад тридцять мільйонів гривень, проте ряд українських експертів не впевнений, що це саме той метод, який допоможе країні отримати інвестиції.

Зокрема, інвестиційний банкір Сергій Фурса вважає, що в першу чергу в Україні має існувати верховенство права, а вже потім можна буде вводити подібні реформи.

Спеціаліст вказав, що хоча негативного впливу на економіку існування “інвестиційних нянь» не передбачає, позитивних змін у сфері інвестицій – все одно чекати не варто.

Для того, щоб залучати інвестиції, потрібно перш за все верховенство права. І ключовими для цього є судова реформа і реформа правоохоронних органів. А “інвестиційна няня”- це коли держава наймає менеджера, який повинен захищати інвестора від самої держави“, – сказав банкір .

У свою чергу генеральний директор компанії “Dragon Capital” Томаш Фіала також не бачить вагомих зрушень в ситуації з введенням вищезгаданої категорії. За його словами, зараз в України є проблеми набагато більші, які серйозніше впливають на розвиток економіки.

Як повідомлялося раніше, туристична сфера найбільше постраждала від пандемії коронавірусу: українцям довелося в терміновому порядку скасувати свій літній відпочинок, а деякі туристичні організації знаходяться на межі розорення через відсутність клієнтів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу