НКРЕКП затвердив нові тарифи на електроенергію

Поділитися:

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) погодила нові тарифи на електроенергію. Так, тариф за передачу електроенергії з боку “Укренерго” зросте майже вдвічі, як свідчить відповідне рішення прийняте за підсумками засідання комісії.

Відзначимо, що мова йде про суму підвищення аж до 327,97 грн за МВт-год.

Як свідчать положення проекту рішення з боку НКРЕКП, вже від 1 серпня 2020 року тариф на передачу електроенергії може зрости від 155,4 грн за МВт-год до 327,9 грн за МВт-год і це без урахування податку на додану вартість.

Цікаво, що раніше в НКРЕКП також обговорювали підвищення цього ж тарифу не в два рази вище за вартістю, а відразу в чотири.

Однак пізніше було прийнято рішення погасить частину дефіциту компанії не шляхом колосального підвищення тарифу, а завдяки засобам інвесторів.

“Ми розраховуємо на те, що максимально будуть залучені кошти міжнародних партнерів і Кабмін введе положення про перехідний ПСО, яке дасть економію майже 10 копійок (за кіловат-годину), яке ми запропонуємо сьогодні“, – прокоментували в НКРЕКП.

Як повідомлялося раніше, Кабінет міністрів України створює конкурсну комісію для відбору кандидатів на посади членів Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП).

Сьогодні, енергетичний ринок практично відсутній. Ні глава уряду Денис Шмигаль (якому підпорядковується енергосектор), ні президент Володимир Зеленський (якому підпорядкована комісія з регулювання електроенергії та комунальних платежів), не приймають ніяких системних рішень. Це роблять олігархи.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу