НКРЕКП затвердила вартість «Гарантованого покупця»

Поділитися:

Нацкомісія з регулювання в енергетиці та компослуги постановила, що ціна за послуги ДП “Гарантований покупець” з боку опретор системи передачі електроеенргіі – НЕК “Укренерго” за вересень становить 3,01 мільярда гривень.

Про це 21 жовтня повідомила прес-служба держпідприємства “Гарантований покупець”.

Іншими словами, щоб ДП “Гарантований покупець” міг сповна розрахуватися з усіма виробниками електроенергії з альтернативних джерел ( “зелений тариф”), компанія “Укренерго” має сплатити йому вищеназвану суму в повному обсязі.

У прес-службі держпідприємства нагадали, що оплата з боку оператора системи передачі за законом повинна бути здійснена за один робочий день.

Нагадаємо, дані станом на 16.10.2020 р показують, що «Гарантований покупець» – єдиний покупець так званої зеленої енергії – в боргах перед ВДЕ (виробниками електроенергії з поновлюваних джерел), а також перед «Енергоатомом» і «Укргідроенерго». Цифри вражають – 23,1 млрд грн. і близько 7 млрд грн.

Також раніше ми писали про те, що згідно з даними, які надало ГМ «Державний покупець», станом на 16 жовтня обсяг виплат по «зеленому тарифу» становить трохи більше 15 млрд грн. Також є цифра в процентному співвідношенні – це трохи більше 36% рівня розрахунків.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу