НКРЕКП спростила українцям підключення до електромереж

Поділитися:

У Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, повідомили, що з 1 червня спрощує порядок приєднання до електромереж.

Так, в перший день літа вводяться публічні договори про приєднання, унеможливить нав’язування операторами систем розподілу додаткових умов замовникам при укладанні договору про приєднання, зокрема збільшення терміну надання послуги, зміна умов договору, зміна порядку сплати вартості послуги з приєднання тощо.

Тепер, кожен оператор зобов’язаний оприлюднити, в тому числі на власному веб-сайті, редакцію договору як про стандартне, так і про нестандартне приєднання.

Слід зазначити, що з 1 червня договір про приєднання вважається укладеним з дати подання замовником належним чином оформленої заяви про приєднання. При цьому технічні умови набирають чинності після оплати замовником вартості послуги з приєднання. Однак, якщо замовник не сплатив послугу зі стандартного приєднання протягом 20 днів з дня отримання технічних умов та розрахунку вартості плати за приєднання, такий договір вважається розірваним.

Нагадаємо, що Нацкомісія з держрегулювання в сфері енергетики і комунальних послуг заявила про плани спростити для підприємств теплокомуненерго підписання договорів з новими постачальниками природного газу. Проект змін до Правил поставки «блакитного палива» розглянуть 26 травня.

Раніше повідомлялося, що в Нацкомісію з держрегулювання в сфері енергетики і комунальних послуг направлено запит від НЕК «Укренерго» на сертифікацію по моделі ISO (Independent System Operator).

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу