НКРЕКП скоректує рішення щодо ринку «на добу вперед»

Поділитися:

Національна комісія регулювання енергетики завтра має скорегувати своє рішення щодо гранично мінімальної вартості електроенергії в сегменті на добу наперед, запроваджене на тлі маніпулятивно наднизьких цін. Про це повідомляє телеканал «Перший Діловий».

Стало також відомо: НКРЕКП розширить перелік компаній по відношенню до яких проводитиметься розслідування. Якщо спочатку це були тільки «ДТЕК Трейдинг» та «Юнайтед енерджі», які, власне, і спровокували штучне падіння цін, то тепер до цього переліку додасться ще десяток компаній, серед яких ще низка ДТЕКівських структур, а також державна «Центренерго».

До того ж, регулятор зацікавився значно довшим терміном їхньої діяльності, аніж минулотижневі події на ринку: моніторинг охопить період з 1 червня до 4 липня.

Нагадаємо, за добу вартість електроенергії на оптовому ринку «добу вперед» в торговельній зоні об’єднаної енергосистеми України зросла на 81% – до 916,06 гривень за МВт-го, інформує держпідприємство «Оператор ринку».

Раніше також ми зазначали, що Нацкомісія з регулювання ринків енергетики та комунальних послуг встановила нижню межу цін на електроенергію на Ринку на добу вперед (РДВ), обмеживши на половину обсяг внутрішньогрупових продажів електрики та зобов’язавши обленерго і Укренерго закуповувати на Ринку на добу вперед 95% електроенергії на технологічні втрати замість 50-ти.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу