НКРЕКП планує встановити клієнтам «постачальника останньої надії» базові тарифи на газ

Поділитися:

Національна комісія з державного регулювання у сферах енергетики та комунпослуг має намір встановити клієнтам «постачальника останньої надії» базові тарифи. Розглянути відповідну постанову планують 9 грудня.

Як повідомляє пресслужба НКРЕКП, базові тарифи дозволять отримувати газ по 7,96 гривень за 1 кубометр (разом з ПДВ).

«НКРЕКП на своєму засіданні буде розглядати питання про прийняття рішення, яке дозволить побутовим споживачам отримувати газ на умовах базової річної пропозиції ТОВ «ГК «Нафтогаз України», а саме за ціною 7,96 грн за 1 кубометр (з ПДВ)», – інформує пресслужба.

На сьогодні «постачальник останньої надії» (ГК «Нафтогаз України») забезпечує «блакитним паливом» близько 347 тисяч побутових споживачів по всій країні. Через здорожчання газу, з 1 грудня ціна на ресурс для клієнтів ПОН підвищилась до 30 грн за 1 куб.м.

Раніше «Нафтогаз» звернувся до НКРЕКП із проханням змінити модель ціноутворення газу, що відпускається «постачальником останньої надії».

Нагадаємо, в «Нафтогазі» наголошували, що в Україні тарифи на газ для тих, хто користується послугами постачальника останньої надії (ПОН), можуть різко злетіти.

Також ми писали, що Національна акціонерна компанія «Нафтогаз» скаржиться на появу компанії-клона. Йдеться про ТОВ «ГПК «НАФТОГАЗ», що подало документи на одержання ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання «блакитного палива».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу