НКРЕКП перевірить договори на енергоринку

Поділитися:

Нацкомісія з регулювання у сферах енергетики і компослуг (НКРЕКП) на засіданні в середу, 6 січня, схвалила проект постанови про обов’язкове надання інформації про двосторонні договори на енергоринку з боку тих суб’єктів, які входять до складу вертикально інтегрованих компаній або є афілійованими між собою.

Цікаво, що сам глава НКРЕКП Валерій Тарасюк зізнався, що не бачить необхідності в такій постанові відомства. Однак він підкорився волі більшості членів Комісії, але запропонував обговорити постанову.

«Ми схвалюємо це рішення, проте я прошу провести нараду з цього приводу, тому що до кінця не відчуваю необхідність прийняття такого регуляторного акта. Швидше за все, я не маю рації, але в будь-якому випадку пропоную схвалити, а потім обговорити», – сказав Валерій Тарасюк.

Згідно з постановою, афілійовані суб’єкти зобов’язані протягом трьох робочих днів після укладення двостороннього договору надавати НКРЕКП всю інформацію про предмет договору. Також – про ціну електроенергії і порядок її розрахунку, обсяг електричної енергії і графіки погодинного обсягу купівлі-продажу, терміни і порядок постачання, а також про інші умови такого договору відповідно до затвердженої форми.

Нагадаємо, в Україні опубліковані нові тарифи на розподіл газу населенню для регіональних постачальників палива – газорозподільних компаній.

Також раніше ми написали про те, що регулятор знизив тарифи вдвічі, а іноді навіть втричі, якщо порівнювати з даними, які були представлені на розгляд облгаззбутами.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу