НКРЕКП перегляне цінові обмеження на ринку

Поділитися:

На 16 червня Національною комісією, що здійснює регулювання у сферах енергетики та житлово-комунальних послуг (НКРЕКП) призначений перегляд обмеження цін на оптовому ринку електричної енергії. Про це повідомляє пресслужба НКРЕКП за підсумками наради з проблемних питань на ринку.

Згідно з повідомленням, на нараді обговорювалося “наявність системного профіциту пропозицій електричної енергії на ринку” на добу вперед “, який впливає на цінові індикативи на ринку.

«Аналіз ринку показує, що профіцит електроенергії виник шляхом сезонного зниження споживання, істотного збільшення припливу води в р. Дніпро, що призвело до збільшення пропозиції електроенергії, виробленої гідроелектростанціями, а також збільшенням вироблення електроенергії з поновлюваних джерел. Очікуємо оперативного перегляду прогнозного балансу, який розробляється НЕК «Укренерго» та затверджується Міненерго », – сказано в повідомленні.

Таким чином, на засіданні НКРЕКП 16 червня планується обговорити проекти необхідних рішень, зокрема, можливості перегляду цінових обмежень на ринку.

Нагадаємо, що новий тариф на послуги постачальника «останньої надії» на оптовому ринку електричної енергії встановила Нацкомісія, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП). Він встановлений в розмірі 613,16 грн / МВт-год, що на 70% більше, ніж в минулому кварталі 2021 року.

Раніше повідомлялося, що тариф на послуги постачальника останньої надії (ПОН) був знову підвищено Нацкомісією, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг, на 70% до 613,16 грн. / МВт-год.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу