НКРЕКП дозволила споживачам скаржитися на суми в платіжках

Поділитися:

У Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) закликали українських споживачів звертатися зі скаргою в разі неправильного нарахування тарифу за газ в платіжці. Про це повідомляє один з членів комісії для ЗМІ.

Вказується, що останнім часом такі ситуації складаються все частіше через неправильний розрахунок “температурних коефіцієнтів”.

На цей час до кінця невідомо, чи є такий розрахунок законним з боку облгазів, однак і в НКРЕКУ і в Антимонопольному комітеті України вже не раз підкреслювали момент недоцільність такого методу.

Іншими словами, зараз облгази не в праві використовувати ці коефіцієнти та нараховувати українцям заборгованість за період з 2015 по 2018 рік. У відомстві закликають українців не мовчати в разі виникнення спірної ситуації та подавати відповідну скаргу.

“Наприклад, зараз у нас є перший привід перевірити” Київоблгазбут”. Споживач дуже добре оформив заяву і зараз ми вивчаємо це питання. Йому з 2015 року нарахували коефіцієнти, яких раніше не було“, – навів приклад такої ситуації член НКРЕКП .

Нагадаємо, що помінявши постачальника газу, багато споживачів стали отримувати платіжки з новими боргами. Таким чином оператори газорозподільних мереж намагаються «покарати» людей, які відмовилися від послуг постачальника.

Відомо, що ряд облгазів спільно з афілійованими газсбутами в Україні нараховує своїм колишнім споживачам борги по «температурним коефіцієнтам» з 2015 року. У разі відмови оплати облгази погрожують припинити газопостачання, деяких людей вже відключили від газу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу