Німці створили 60 тисяч робочих місць в Україні

Поділитися:

Попри пандемію українсько-німецький товарообіг минулого року зростав, збільшувалася кількість нових робочих місць на створених німцями в Україні підприємствах.

Про це повідомив посол України в ФРН Андрій Мельник.

За останніми даними, за перші 9 місяців обсяг торгівлі товарами і послугами між двома країнами збільшився на 16,4% до 7,3 млрд дол. США. При цьому український експорт до ФРН зріс на 40% до 2,5 млрд доларів США.

Інвестиції за першу половину 2021 року перевищували 533 млн доларів: це як нові інвестиції, так і реінвестований дохід, пояснив посол.

Загалом, за його словами, в Україні наразі працюють понад 3400 німецьких компаній, які вже створили близько 60 тисяч робочих місць.

Українська сторона розраховує на активізацію співробітництва в галузі енергетики за нового уряду ФРН.

Нагадаємо, що в Україні може з’явитися Бюро водневої дипломатії з метою втілення водневих проєктів. Такі наміри анонсували представники уряду Німеччини.

Також, на порталі Інституту Роберта Коха поновився список країн, яким рекомендується в’їзд до Німеччини. З усіх наявних у переліку дозвіл на в’їзд до Німеччини отримала лише Україна, що означає вихід країни із зони високого пандемічного ризику.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу