Німеччина закрила небо для рейсів «Аерофлоту»

Поділитися:

Федеральне відомство авіації Німеччини вирішило закрити свій повітряний простір для літаків авіакомпаній Російської Федерації, повідомляють закордонні ЗМІ, посилаючись на Мінтранс ФРН. Під заборону потраплять рейси російських компаній “Аерофлот” та S7.

Зазначається, що Німеччина пішла на такий крок після скасування польотів німецького авіаперевізника Lufthansa у Росію у зв’язку з відсутністю відповідного дозволу з боку РФ. Дозвіл планували отримати не пізніше 2 червня.

У Мінтрансі ФРН зауважують, що відкриють повітряний простір – тільки-но Росія надасть дозвіл на польоти Lufthansa.

Раніше сьогодні Lufthansa була змушена скасувати кілька рейсів з Франкфурта до Москви та Петербургу і назад – через відсутність відповідного дозволу на польоти з боку Росії. У Lufthansa пояснили, що розраховували на своєчасне отримання дозволу. Йшлося про різні узгодження з російськими інстанціями.

Рейси планували виконати в обхід білоруського повітряного простору. Деякі ЗМІ повідомляють, посилаючись на джерела, що скасування могло статися через “несвоєчасну та неповну подачу документів щодо зміни маршруту авіаперевізником”.

Водночас у Lufthansa Group виданню DW назвали таку версію “спекуляцією”, відмовившись від коментарів.

Нагадаємо, нові санкції проти Білорусі планує Євросоюз. Посилити тиск планують на національну авіакомпанію «Белавіа» та, зокрема, на 10-х високопосадовців білоруської авіації.

Також ми писали, що тиск на Мінськ Євросоюз посилює після того, як 24-го травня військово-повітряні сили Білорусі примусово посадили пасажирський літак Райнейр. На облавку був опозиційний журналіст Роман Протасевич, який виступав проти режиму Лукашенка. Його та його дівчину Софію Сапегу зняли з рейсу та арештували – попередньо на два місяці.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу