Німеччина відключить свої АЕС

Поділитися:

Стало відомо, що в Німеччині з 31 грудня 2021 року припиняють роботу три з шести атомних електростанцій, що діють у країні. Це рішення прийнято урядом на користь відмовитися від традиційної ядерної енергетики.

Планується зупинити спеціальні реактори Brokdorf, Grohnde та Gundremmingen C, які експлуатують енергетичні компанії E.ON та RWE.

Повідомляється також, що на балансі Німеччини поки що продовжують свою роботу ще три АЕС: Isar 2, Emsland і Neckarwestheim II). Однак і їх буде відключено, згідно з заявою німецького уряду, до кінця наступного року.

Нагадаємо, що відключення атомних електростанцій у Німеччині активно почалося після того, як у Японії сталася всім відома трагедія – аварія на реакторі Фукусіма у 2011 році. Керстін Андреа, голова асоціації енергетичної промисловості BDEW заявив, що відмова від ядерної енергії в країні є остаточною.

Слід зазначити, що шість АЕС, що функціонують у 2021 році, забезпечували практично 12% електроенергії, що виробляється у всій країні. У цей час частина від відновлюваних джерел енергії становила фактично 41%: вугілля – 28%, газ – 15%.

Головна мета з енергетичної галузі Німеччини – забезпечити 80% попиту на електроенергію за допомогою розширення сонячної та вітрової енергетики.

Раніше ми писали про те, що китайський державний нафтовий гігант Sinopec оголосив про запуск найбільшого у світі проекту водню.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу