Німеччина виділить Україні 150 млн євро кредиту

Поділитися:

Україна отримає 150 мільйонів євро нового кредиту від Німеччини на стабілізацію економіки.

Про це розповів німецький очільник уряду Олаф Шольц на брифінгу за підсумками зустрічі з українським президентом Володимиром Зеленським.

«Я радий, що можу сьогодні оголосити про швидку виплату 150 млн євро з поточного непов’язаного фінансового кредиту та можу оголосити новий непов’язаний фінансовий кредит», – сказав канцлер ФРН.

Він зауважив, що Німеччина – найголовніший європейський партнер і фінансовий донор України. Його країна і раніше робила свій вклад в економіку країни, що зменшувало залежність від іноземних впливів.

Німеччина й надалі надаватиме фінансову підтримку Україні, зокрема, шляхом заохочення німецьких інвесторів, наголосив Шольц.

Нагадаємо, що 14 лютого 2022 року відбулася зустріч президента України Володимира Зеленського та федерального канцлера Німеччини Олафа Шольца.

Також ми писали, що країни Групи семи готові запровадити санкційні обмеження проти Російської Федерації. Такою буде швидка та скоординована відповідь країн G7 у разі російської військової ескалації ситуації в Україні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу