Німеччина сумнівається у запуску «‎ПП-2»‎ влітку 2022 року

Поділитися:

На думку глави фракції Вільної демократичної партії у німецькому Бундестазі, «Північний потік-2» навряд чи отримає доступ до газорозподільної мережі в Європі до вересня 2022 року. Навіть у разі позитивного рішення щодо сертифікації оператора.

«Експерти так чи інакше не очікують на доступ трубопроводу до мережі раніше вересня 2022 року незалежно від результату, навіть у разі швидкого позитивного розвитку подій. Отже, це питання не є актуальним на поточний день», — зазначив парламентар.

Він додав, що Вільна демократична партія повністю віддана коаліційному договору в цьому питанні.
У погодженому правлячою коаліцією ФРН договорі наголошується на верховенстві загальноєвропейських нормативів у питанні енергетичних проектів.

«Ми можемо вести дискусію про «Північний потік-2» з різних аспектів. Але результат є наступним: у нас є завершений інфраструктурний проект, він зараз вивчається з правової точки зору», — сказав він,

Також парламентарій нагадав, що процедуру сертифікації було припинено. За його словами, Федеральне мережеве агентство ухвалить рішення про те, сертифікувати «Північний потік-2» чи ні, після чого Єврокомісія матиме можливість це рішення перевірити ще раз.

Відзначимо, для того, аби розпочати перекачування газу, оператору «Північного потоку-2» потрібне схвалення німецького регулятора.

Нагадаємо, у Німеччині заявили, що продовжують співпрацювати зі США щодо «Північного потоку-2», попри санкції з боку союзників. Про це повідомили у Міністерстві закордонних справ Німеччини.

Також ми писали про те, що у лобіювання проекту «Північний потік-2» вкладеноблизько 7,5 мільйонів доларів. Про таке йдеться у розслідуванні організації OpenSecrets, яка відстежує фінансування виборчих кампаній.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу