Німеччина створить морський вітропарк

Поділитися:

Морський вітропарк за майже 5-ть мільярдів доларів створять хімічний концерн BASF і німецьке комунальне підприємство.

Про потенційній проект офшорної енергетики повідомляє «Перший Діловий»

Глобальна мета проекту – скорочення викидів на найбільш енергомісткому промисловому майданчику Німеччини. 80% енергії за задумом буде йти на забезпечення потреб хімкоплексу в місті Людвігсхафен, йому й належатимуть 49% акцій.

Решта піде на живлення електролізера для виробництва зеленого водню. Звести вітропарк потужністю 2 ГВт планують до 2030-го року.

За словами генерального директора BASF Мартіна Брудермюллера – доля проекту залежить від низки чинників. Зокрема, й від тендерів на потенційні ділянки у Північному морі. А ще – чи звільнять німецьку відновлювальну енергетику від високих податкових зборів. За прогнозами, за 10-ть років попит на електроенергію в Людвігсхафені потроїться.

Нагадаємо, що дорога зелена енергетика витісняє дешеву атомну. Кабінет міністрів має намір розслідувати і розбиратися, звідки це взялося.

Раніше повідомлялося, що за даними, які оприлюднило Федеральне статистичне відомство Німеччини відновлювальна енергетика в Німеччині вперше згенерувала більше електроенергії, ніж традиційна.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу