Німеччина пропонує Україні подумати над транзитом водню

Поділитися:

Посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен заявила, що владі України слід зайнятися організацією поставок водню у Європу, зважаючи на те, що у Німеччині використання природного газу суттєво знизиться після 2032 року. Про це вона розповіла в інтерв’ю українським ЗМІ.

Фельдгузен назвала використання і транзит газу тимчасовим явищем. З огляду на те, що з 1 січня 2025 року закінчиться дія чинного контракту «Нафтогазу» з «Газпромом» щодо транзиту газу, посол наголосила, в угоді передбачена можливість пролонгування її дії на п’ятирічний термін, тому над цим планують працювати.

Вона наголосила, що Україні необхідний солідний фундамент для розвитку, і це точно не вугілля чи газ. Це має бути «зелена» енергія, водень, зокрема, і для Європи. Посол додала, що країна повинна отримати можливість заробляти на цьому.

За її словами, Німеччина має намір відмовитися від вуглецевих джерел енергії до 2045-го року. За підрахунками експертів, ФРН буде потрібен великий обсяг газу приблизно до 2032 року, після чого його використання суттєво впаде.

Раніше західні повідомляли, що МЗС Німеччини, Держдепартамент США обговорюють можливість надання допомоги Україні в питанні будівництва нових електростанцій і розвитку інфраструктури, щоб знизити геополітичні вигоди для Росії від «Північного потоку -2».

Нагадаємо, посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен в інтерв’ю ЗМІ розповіла про перспективу членства України в НАТО.

Також ми писали, що Байден і Меркель обговорять «Північний потік-2».

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ