НБУ вводить в обіг нові гроші

Поділитися:

В Україні незабаром з’являться незвичайні монети, зроблені у формі ромба. Вони будуть номіналом у 10 гривень і вводяться в обіг з 30 грудня. Про це йдеться на сайті регулятора.

Доступним для продажу стане набір із чотирьох монет «Козацькі клейноди», виготовлених зі срібла. Їх будуть продавати у футлярі з флоковим покривом у сувенірній упаковці та у дерев’яному футлярі.

Монети присвячені атрибутам влади у козацьку епоху – клейнодам.

«Історична традиція протягом століть визначила перелік клейнодів Війська Запорізького – прапор, булава, бунчук, друк, пернач, литаври, сурми, каламар. Саме гетьманські печатки – невід’ємні атрибути влади гетьманів Григорія Лободи, Богдана Хмельницького, Петра Дорошенка та Івана набору монет і представляють козацьку епоху від її зародження до заходу сонця й уособлюють потужні історичні пласти», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що Національний банк України (НБУ) зафіксував порушення з боку ТОВ «ФК «Є Гроші Ком» (ЄДРПОУ 43067861). Про це повідомляє прес-служба відомства.

Зокрема, регулятор виявив факт порушення вимог законодавства щодо взаємодії зі споживачами при врегулюванні простроченої заборгованості.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ