НБУ встановив для банків перехідний період для подання звітності

Поділитися:

Українським фінустановам встановили перехідний період для формування і подання фінансової звітності. Як повідомляє пресслужба Національного банку, подання фінзвітності відбуватиметься на основі таксономії відповідно до міжнародних стандартів у єдиному електронному форматі.

Зазначається, що термін надання фінансової і консолідованої звітності продовжили до 31 грудня поточного року. Йдеться про фінзвітність за минулий рік, проміжну звітність за перший квартал цього року, за 1-ше півріччя і за 9-ть місяців 2021-го.

Регулятор за порушення термінів надання фінзвітності не застосовуватиме до фінустанов заходів впливу упродовж цього року.

Як повідомляється, відповідні зміни затвердив НБУ від 13.05.2021 року. Постанова, яка стає чинною з 15 травня, діятиме до 31 грудня цього року.

Нагадаємо, що українські банки знизили ставки по депозитах. У квітні поточного року відповідні ставки по гривневих депозитах склали 6,9% річних, що на 0,3 п. П. Нижче ніж було в березні. Про це свідчать дані Національного банку України.

Раніше повідомлялося, що в Україні за станом на 5 травня поточного року вже підписали 217 іпотечних договорів за новими правилами. Йдеться про програму «Доступна іпотека 7%». Загальна сума взятих у банків грошей становить трохи більше ніж 182 млн гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу